با یک تیر چند نشان بزنید

مفتخریم که با حدود یک دهه تجربه موفق در تولید و توزیع نشای سبزی و صیفی به تمام نقاط کشور در خدمت شما هستیم.

فقط با یک تماس تلفنی تولید نشای خود را به ما سپرده و زمان را خریداری نمایید.

عجله کنید وقت طلاست . آن را باقیمت باور نکردنی از ما خریداری نمایید.

۱- آب سرمایه ملی است و گاهی محدود کننده , راه حل نزد ماست .

2- دغدغه کاری خود را کم کنید وبا حواس جمع به تولید خود ادامه دهید.

3-زمان را خریداری کنید و به پیش رسی محصول خود بیندیشید.

4-با داشتن نشای قوی و خوب محصول بیشتری برداشت کنید.

5- به دلیل عدم احتیاج به واکاری مزرعه یکنواخت را تجربه کنید.

6- به دلیل عدم احتیاج به واکاری هزینه کارگری خود را کاهش دهید.

7- با خرید از ما از مشاوره رایگان کارشناسان مجرب ما استفاده کنید.


+ نوشته شده در  دوشنبه یکم آذر 1389ساعت 10:56  توسط مهندس غلامرضایی | 

پیوند سبزی های علفی قدمتی قدیمی و كهن دارد. پیوند در گیاهان خانواده كدوئیان (خیار، خربزه، هندوانه و...) به اختصار در كتابی نوشته هونگ (Hong) (۱۷۱۵ _ ۱۶۶۳ میلادی) در قرن هفدهم توضیح داده شده است. وی روش های تولید میوه های زینتی بزرگ با پیوند مجاورتی دو گیاه به هم را توصیف كرده و آورده است كه از این میوه ها به عنوان مخازن بزرگ ذخیره برنج استفاده می شود. پیوند سبزی ها تا قرن دوازدهم به عنوان یك روش و عمل عادی در قاره آسیا مطرح نبود.
اطلاعات دقیق و جزیی در مورد پیوند سبزی ها، اولین بار در مجلات علمی سال ۱۹۲۰ میلادی انتشار یافت كه در آن زمان محققان ژاپنی موفق به پیوند هندوانه بر روی كدوی قلیانی یا بطری شكل شده بودند. بعد از آزمایشات اولیه، سطح زیر كشت سبزی های پیوندی به طور مداوم افزایش یافت به طوری كه اكثر هندوانه ها، خربزه ها، خیار های گلخانه ای، گوجه فرنگی و بادنجا ن ها قبل از انتقال به مزرعه یا گلخانه پیوند می شدند. فلسفه و هدف اصلی پیوند در سبزی ها مبارزه با عوامل بیماری زای خاكزاد مانند فوزاریوم بود ولی با گذشت زمان اهداف جدیدتری مانند افزایش مقاومت در برابر تنش هایی همچون دمای پایین، شوری و رطوبت بالای خاك، افزایش جذب آب و عناصر غذایی و قدرت رشد گیاه و در پی آن طولانی كردن دوره برداشت اقتصادی میوه نمود پیدا كرد.

مرکز تخصصی تولید نشای جنوب


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و هشتم آذر 1389ساعت 17:51  توسط مهندس غلامرضایی | 

آموزش پیوند گوجه فرنگی بوسیله تصاویر


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و هشتم آذر 1389ساعت 17:33  توسط مهندس غلامرضایی | 

گوجه فرنگی

گوجه‌فرنگی گیاهی است با نام علمی ‌LYCOPERSISCOM ESCULENTUM از خانواده سیب زمینی (SOLANACEAE) که به نام عمومی‌TOMATO در جهان مشهور است‌.


میوه این گیاه که قسمت اصلی آن است به صورت خام یا پخته در سالاد، انواع سس‌ها، سوپ و انواع مواد غذایی به طور وسیع در جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد‌. اکثرا گوجه‌فرنگی را در زمانی که به رنگ قرمز است استفاده می‌کنند و کمتر از میوه سبز آن استفاده می‌شود‌.
مهمترین ترکیبات گوجه‌فرنگی شامل حدود 90 درصد و یا کمی‌بیشتر آب می‌باشد و بقیه آن را پروتئین، چربی، قندهای مختلف از جمله گلوکز و فروکتوز، ویتامین‌های آ، ث، کا، تیامین، ریبوفلاوین، پانتوتنیک اسید، اسید فولیک، ‌ویتامین ای، اسید آمینه‌های ضروری، املاح معدنی از جمله کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیوم، مس، منگنز، کبالت، روی و آرسنیک می‌باشد و به تازگی وجود ید نیز در گوجه‌فرنگی گزارش شده است‌. با توجه به ترکیبات یاد شده که فقط قسمتی از ترکیبات گوجه‌فرنگی را تشکیل می‌دهند می‌توان به خواص کم نظیر آن پی برد‌. به همین دلیل در سال‌های 1980 تا 1990 حدود 6000 مقاله تحقیقاتی در مورد تجزیه و شناسایی مواد ارزشمند این گیاه به چاپ رسیده است‌.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  دوشنبه یکم آذر 1389ساعت 10:49  توسط مهندس غلامرضایی | 

 علائم بيماري لكه موجي يا سوختگي زود رس گوجه فرنگي

عامل بيماريزا، قارچي با نام علمي( Alternaria Solani (Ell.and مي باشد. اين قارج ساقه ها  ، برگها و ميوه هاي گوجه فرنگي را آلوده مي سازد.

اين بيماري در خزانه موجب مرگ گياهچه مي شود. روي برگها لكه هاي قهوه اي مدور و اغلب احاطه شده با هاله زرد ظاهر مي گردد. لكه هاي برگي معمولا" ابتدا در برگهاي پير ظاهر مي شوندو به سمت بالا پيشروي مي كنند. با توسعه بيماري قارچ ممكن است ساقه ها و ميوه ها را آلوده سازد. لكه هاي روي ميوه شبيه به لكه هاي روي برگها به رنگ قهوه اي با حلقه هاي متحدالمركز تيره مي باشند. اسپورهاي تيره وپودر مانند از اين لكه هاي حلقه مانند توليد مي شوند.  با ذره بين مي توان اسپورهاي روي لكه را مشاهده نمود.



ادامه مطلب
+ نوشته شده در  دوشنبه یکم آذر 1389ساعت 10:36  توسط مهندس غلامرضایی | 

 

 

خاك محيط رشد ونمو ريشه گوجه فرنگي مي باشد و از اين محيط گوجه فرنگي آب و عناصر غذايي مورد نياز خود را جذي مي كند.

خاك و كود دهي :

گوجه فرنگي در انواع خاكها رشد مي كند اما خاك خوب براي گوجه فرنگي بايد زهكش خوبي داشته باشد. در خاك هاي شني گوجه فرنگي زود مي رسد اما براي توليد اقتصادي و پر محصول خاك هاي سيلت يا رسي لوم بسيار بارور را در نظر مي گيرند.

PH مطلوب خاك براي گوجه فرنگي 5/6-6 مي باشد. گوجه فرنگي بواسطه رشد سريع وطول دوره رويش طولاني نياز آن به مواد غذايي زياد است. براي توليد يك تن ميوه ، گوجه فرنگي 5/1 تا 5/3 كيلوگرم ازت ، 2/0 تا 5/1 كيلوگرم فسفر ( 502P ) و 3/2 تا 5/5 كيلوگرم پتاسيم ( O2K ) از خاك خارج مي سازد. 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  دوشنبه یکم آذر 1389ساعت 10:35  توسط مهندس غلامرضایی | 

گوجه فرنگي محصول فصل گرم است و در خاكي با زهكشي خوب ، داراي ماده آلي زياد بسيار خوب رشد مي كند . براي توليد بسيار زود رس گوجه فرنگي ، خاك سبك با شيب ملايم 2 درصد و يا كمتر و رو به جنوب يا شرق ارجحيت دارد.

كشت مستقيم بذر گوجه فرنگي و يا توليد گوجه فرنگي به روش نشا كاري مرسوم است.

 كاشت گياهچه هاي سالم و قوي گوجه فرنگي با روش نشاء كاري و در فاصله هاي مناسب عامل اصلي در توليد زود هنگام گوجه فرنگي مي باشد. بوته ها با فاصله كافي از يكديگر ،ارتفاع كوتاه با گسترش عرضي نسبتا" وسيع و سيستم ريشه خوب  خواهند داشت. در خزانه برگهاي گياهچه گوجه فرنگي در تماس بايكديگر و در حالت همپوشاني نباشند . دانه گوجه فرنگي در مخلوط مناسب ( پيت – ورمي كوليت خوب تهيه شده ) بكاريدو رطوبت را در حد يكنواخت نگه داريد و حرارت محيط رويش را تا زمان سبز شدن در دماي 24 درجه سانتي گراد نگه داريد . برخي كشاورزان براي توليد محصول اُرگانيك از مخلوط كمپوستي جهت كاشت بذر گوجه فرنگي استفاده مي كنند . وقتي ارتفاع گياهچه ها به 5 تا 7 سانت رسيد و يا وقتي دو برگ واقعي دارند زمان نشاء كاري مي باشد.

گلدان هاي تهيه نشاء گوجه فرنگي به اندازه 3 سانت تا 15 سانت يا حتي بزرگتر وجود دارد. براي توليد محصول در فصل اصلي . گلدان هاي 5 تا 7 سانتي قابل قبول است. براي توليد زود رس گلدان هاي 3 سانتي خيلي كوچك هستند و به مدت زياد نمي توان گياهچه را در اين نوع گلدان ها نگه داشت و گياهچه پا بلند و پايه دار خواهند شد و گاهي توليد دو تا 3 هفته به تاخير مي اُفتد.

وقتي دماي روز 24-21 درجه سانتي گراد و دماي شب 15 تا 18 درجه سانتي گراد باشدمي توان گوجه فرنگي را نشا نمود. از زمان بذر كاري در خزانه تا آماده شدن گياهچه گوجه فرنگي جهت نشاء كاري بسته به شرايط رويش محل 5 تا 8 هفته وقت لازم است.

+ نوشته شده در  دوشنبه یکم آذر 1389ساعت 10:31  توسط مهندس غلامرضایی | 


غني سازي هواي گلخانه با دي اكسيد كربن موجب رشد بهتر گياه ، كوتاهتر شده دوره رويش و كيفيت برتر محصول مي شود. هواي بيرون گلخانه حدود ppm 320 دي اكسيدكربن دارد. در داخل گلخانه ، حتي در گلخانه تهويه دار ، دي اكسيد كربن گلخانه بطور سريع توسط گياه در حال رشد فعال تخليه مي شود.
گاز دي اكسيد كربن را بايد از طريق منابع مصنوعي ، با سوزاندن گاز طبيعي ، پروپان، نفت سياه ، خاك اره ، يا گرد زغال يا از منابع دي اكسيدكربن مايع براي حفظ توليد در سطوح بالا جايگزين نمود.

 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  دوشنبه یکم آذر 1389ساعت 10:29  توسط مهندس غلامرضایی | 


بيماري Edema

اين اختلال به شكل رشد بافت كالوس مانند سبز رنگ روي سطوح تحتاني و فوقاني برگ مشخص مي شود. در سطح برگ در اثر بزرگ شدن اين عارضه پارگي بوجود مي آيد.در شرايط خاك گرم و هواي خنك فرايند تعرق ضعيف مي شود و اين اختلال در نتيجه ادامه فشار ريشه با حركت دادن آب به سمت بالا در داخل گياه بوجود مي آيد. افزايش طولاني مدت رطوبت نسبي شرايط را براي اين اختلال مساعد مي سازد.
كنترل : تهويه صحيح گلخانه و حفظ رطوبت خاك در حد مناسب موجب كاهش شدت اين عارضه مي شود.



ادامه مطلب
+ نوشته شده در  دوشنبه یکم آذر 1389ساعت 10:28  توسط مهندس غلامرضایی | 


تشخیص فزاینده اهمیت ریز مغذی ها, تحقیقات در زمینه های مختلف را سرعت بخشیده است و موجب افزایش دانش در مورد فیزیولوژی , بیو شیمی گیاهان شده است. این مقاله تلاش در روشن سازی برخی پدیده های مشاهده شده در بوته های گوجه فرنگی کشت شده در محلول غذایی دارای املاح تصفیه شده با داشتن مقادیر مختلف عنصر روی دارد. چهار محلول , هریک سه بوته گوجه فرنگی در بیکر های شیشه ای پوشیده شده دارند , که در هریک چهار غلظت عنصر روی به مقادیر 0.0 ,0.02 ,0.1 ,و0.5 قسمت در میلیون مصرف گردید. در تیمار بدون عنصر روی بوته ها در مراحل اولیه کوتاه ماندندو بتدریج رشد بوته ها متوقف گردید. بهر حال در دو تیمار با غلظت زیادتر بوته ها بخوبی رشد نمودند و میوه تولید گردید.در محلول های غذایی دچار کمبود عنصر روی , برگهای گوجه فرنگی رو به پائین خم وپیچ خورده , برگچه ها زرد و دچار پیچ خوردگی شدند, واغلب لکه های مرده روی آنها مشاهده می شود. ازهم گسیختگی متابولیسم در برگچه ها با کمیابی پلاستید ها , تولید ماده ملانین , و جضور بلور های اکزالات کلسیم همبستگی دارد.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  دوشنبه یکم آذر 1389ساعت 10:27  توسط مهندس غلامرضایی | 

گوجه فرنگی به میزان کافی به عناصر غذایی برای تولید میوه نیاز دارد. به ویژه کلسیم , پتاسیم و ازت عناصر غذایی مهمی هستند . عدم تامین این عناصر غذایی به مقدار کافی موجب ضعیف شدن بوته ها و کاهش کیفیت میوه گوجه فرتگی می شوند. گوجه فرنگی به فسفر برای تولید گل و میوه و ریشه زایی نیاز دارد. مصرف بیش از اندازه فسفر موجب تولید گل به تعداد خیلی زیاد می شود که بوته گوجه فرنگی اگر به اندازه کافی شاخه و برگ نداشته باشد گل های تولید شده دچار ریزش می شوند.گوجه فرنگی برای تولید شاخه و برگ به عنصر ازت نیاز دارد.

 

 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  دوشنبه یکم آذر 1389ساعت 10:23  توسط مهندس غلامرضایی | 

 

 

اگر شما فردی هستید که مداوم گوجه ‌فرنگی را همراه با غذا و یا به صورت سالاد مصرف می کنید لازم است بدانید ...
 
گوجه‌ فرنگی سرشار از ویتامین‌های آ، ب 1، ب 2، ث و مواد معدنی ازجمله كلسیم،فسفر،سدیم،پتاسیم،منیزیم،آهن،مس،روی،ارسنیك و كبالت است.
100 گرم گوجه ‌فرنگی خام حاوی 20 كالری انرژی، یك گرم پروتئین، 11 میلی‌گرم كلسیم، 6/0 میلی‌گرم آهن، 1100واحد بین‌المللی ویتامین آ، 3/0 گرم چربی، 06/0 میلی‌گرم ویتامین ب 1، 04/0 میلی‌گرم ویتامین ب 2 و 23 میلی‌گرم ویتامین ث است.




ادامه مطلب
+ نوشته شده در  دوشنبه یکم آذر 1389ساعت 9:42  توسط مهندس غلامرضایی | 

دانستنی های گوجه فرنگی

گوجه فرنگي از هزاران سال پيش وجود داشته است ولي البته باندازه يك گيلاس بوده است و كم كم در اثر پرورش درشت تر شده است .

وطن اصلي اين گياه آمريكاي جنوبي است . درقرن شانزدهم در كشور پرو به مقدر زياد كشت مي شده است . در قرن هفدهم گوجه فرنگي به انگلستان و هلند راه يافت و چون بسيار گران بود فقط مردم ثروتمند مي توانستند از آن استفاده كنند و بنام سيب عشق معروف شد .

گوجه فرنگي در حال حاضر در تمام مناطق دنيا كشت مي شود و تقريبا در تمام فصول سال وجود دارد گوجه فرنگي انواع مختلف دارد و در حدود شانزده نوع آن در بازار بفروش مي رسد .

يك نوع آن گوجه فرنگي سفيد است كه داراي اسيد نمي باشد

گوجه فرنگي را بايد هنگاميكه كاملا رسيده است از بوته چيد و مصرف كرد زيرا گوجه فرنگي نارس و سبز است و براي بدن مخصوصا كليه ها مضر است البته در كشورهاي صنعتي گوجه فرنگي را كال مي چينند تا هنگاميكه به مقصد مي رسد و يا در انبار مي رسد و قرمز مي شود . اگر گوجه فرنگي كاملا قرمز باشد ولي هنگاميكه آنرا باز مي كنند تخم آن سبز باشد نشانه اين است كه گوجه فرنگي را كال چيده اند و بعدا رسيده است .

گوجه فرنگي گياهي است يكساله داراي شاخه هاي زياد كه ارتفاع آن تا حدود يك متر مي رسد

گلهاي آن زرد رنگ است كه از كنار شاخه ها و يا ساقه آن بيرون مي آيد . مويه آن گرد و يا تخم مرغي و برنگ زرد و يا قرمز ديده مي شود .

خواص داروئي:

گوجه فرنگي گر چه داراي اسيد سيتريك است اما بدن را قليايي مي كند

1)گوجه فرنگي درجه قليايي بودن خون را بالا برده و به دفع مواد سمي خون كمك مي كند بطور كلي تصفيه كننده خون است

2)به دفع اسید اوريك كمك مي كند

3)گوجه فرنگي ملين است

4)براي درمان ورم ملتحمه چشم مفيد است

5)سنگ كليه را دفع مي كند

6)آقايان با خوردن مرتب گوجه فرنگي مي توانند خود را در مقابل سرطان پروستات بيمه كنند

7)گوجه فرنگي از ورم آپانديس جلوگيري مي كند

8)براي رفع دندان درد ، ريشه و شاخه برگهاي گوجه فرنگي را با آب بجوشانيد و اين جوشانده را مضمضه كنيد .

9)از جوشانده برگ گوجه فرنگي براي دفع شته و حشرات مي توانيد استفاده كنيد . بدين منظور بايد يك كيلو گرم برگ تازه گوجه فرنگي را در يك ليتر سركه خيس كرده و در داخل ظرفي كه 2 ليتر آب جوش دارد بريزيد و ظرف را روي چراغ قرار داده وبمدت 15 دقيقه بجوشانيد ظرف را از روي چراغ برداشته بگذاريد تا مدت دو روز بماند و گاهگاهي آنرا هم بزندي سپس آنرا با فشار صاف كنيد

10)گوجه فرنگي براي مبتلايان به نقرس و رماتيسم مفيد است

11)گوجه فرنگي ورم مفاصل را برطرف مي كند

12)از تصلب شرائين جلوگيري مي كند و حتي مصرف آن براي اين مرض مفيد است

13)اوره خون را پائين مي آورد

14)ورم مخاط روده را رفع مي كند

15)براي تميز كردن خون بايد از آّب گوجه فرنگي و كرفس به نسبت مساوي و بمقدر سه فنجان در روز قبل از غذا و بمدت سه هفته استفاده كنيد .

16)براي تميز كردن لكه  جوهر بر روي لباس يك تكه پنبه را در داخل آب گوجه فرنگي برده و لكه جوهر را با آن مالش دهيد و سپس آنرا بشوئيد

17)اگر پوست شما كك و مك دارد هر روز آنرا با ّآب گوجه فرنگي تميز كنيد كم كم كك و مكك ها را از بين مي برد

 

مضرات :

در بعضي از اشخاص هضم گوجه فرنگي با اشكال صورت مي گيرد آنهائيكه معده حساس دارند نبايد درخوردن گوجه فرنگي افراط كنند .

بعضي از افراد نسبت به گوجه فرنگي حساسيت دارند اينگونه افراد نيز نبايد گوجه فرنگي بخورند.
 
 
 
 
 
طرز کاشت گوجه فرنگی:

به دو روش کاشته می شود : یکی از طریق نشاء که مزایای ویژه ای دارد و دیگری از طریق کاشت مستقیم بذر.

اگر نشای گوجه فرنگی بدون خاک حمل شود اثر شدیدی در رشد و نمو و بخصوص حساسیت به حمله آفات پیدا می کند.

بهترین فصل برای نشاکاری در مناطق معتدل نیمه دوم خرداد ماه است و در گودالهایی که به همین منظور روی ردیفهای به فاصله  75cm به فاصله 40cm از هم آماده نموده اند می کارند و اطراف آن را خاک و کود  می ریزند و با دست فشار می دهند تا  هوای اطراف ریشه خارج شود و چنانچه نشا در زیر شاسی و یا نایلون پرورش داده شده باشد مجددا  چند روزی روی بوته ها را نایلون می کشند.

 

عملیات زراعی

در مناطقی که  4 ماه از سال آب و هوای معتدل و آفتابی و کمی خشک دارد  رطوبت خاک باید یکنواخت، گیاه محفوظ  از باد شدید و درجه حرارت  30-20 درجه باشد. تقریبا هفته ای یک بار برای آبياری کفایت می کند و در تمام مدت باید خاک را سله شکنی کردو علف های هرز را از بین برد. نکته مهم در این گیاه این است که در هنگام رشد شاخه معمولا تعداد شاخه های نابارور نیز در کنار شاخه های بارور به وجود می آیند که این شاخه ها را باید از بوته جدا کرد تا کلیه مواد غذایی به مصرف میوه برسد.

 

برداشت محصول

پس از آنکه گوجه فرنگی  گوشت دار و آماده تغییر رنگ شد باید آن  را چید و با ملاحظه بسته بندی کرد ولی باید توجه داشت که ویتامین c موجود در این میوه ها کمتر از ویتامین موجود در میوه رسیده است.

 

مواد غذایی و ویتامینها و املاح

100 گرم گوجه فرنگی دارای  94% آب - 1.2 گرم پروتئین - 0.2 گرم  چربی - 4.7 گرم هیدرات کربن - 13 میلی گرم کلسیم - 27 میلی گرم فسفر – 0.5 میلی گرم آهن – 3 میلی گرم سدیم و 244 میلی گرم پتاسیم است و همچنین 900 واحد بین المللی ویتامینA – 0.04 میلی گرم ریبوفلاوین – 0.7 میلی گرم نیاسین و 22 میلی گرم اسید اسکوربیک  را دارا میباشد در صورتی که در  همین مقدار گوجه فرنگی فقط 22 کالری انرژی وجود دارد.

 
 

 تعدادی ازبیماریهای گوجه فرنگی
 
 

لكه موجي گوجه فرنگي

عامل بيماري:

قارچ Alternaria solani. اندام غير جنسي كنيدي برهاي كوتاه و تيره رنگ – كنيدي هاي تيره و مجزا با ديواره عرضي و طولي – زمستان گذراني قارچ به صورت ميسيليوم و كنيدي در بقاياي گياه آلوده و بذور با دوره كمون 3 روز.

علايم بيماري:

نكروز در طوقه گياهچه خزانه – لكه هاي قهوه اي مجزا در روي برگ و دمبرگ و ساقه – خشكي پهنك – لكه هاي سياه در ناحيه اتصال ميوه به دمگل.

آنتراكنوز گوجه فرنگي


عامل بيماري:
قارچ Gloesporium lycopersiti. داراي آسرول و كنيديهاي بيرنگ – پسئودوتيسيم نامنظم – آسكوسپور بيرنگ و بيضوي.
علايم بيماري:
لكه هاي دايره اي تيره و مجزا فرو رفته روي ميوه.

 

لكه برگي وكلادوسپوريوز 
عامل بيماري:

قارچ Cladosporium fulvum. كنيديهاي كشيده با ديواره عرضي نامشخص – كنيديومهاي استوانه اي و مخروطي و تخم مرغي تك يا دو سلولي – زمستان گذراني به صورت كنيديوم در بقاياي گياهي.

علايم بيماري:

رشد كپكهاي زيتوني رنگ در پهنك زيرين برگ – لوله و خشك شدن برگها.

 

ورتيسيليوز گوجه فرنگي
عامل بيماري:
قارچ Verticillium albo-atrum.  دئوتروميست – كنيدي برهاي بيرنگ با حدود 3 ورتيسل چند شاخه – كنيديهاي تك سلولي و بيرنگ و تخم مرغي شكل كشيده.
علايم بيماري:
ايجاد بيماري آوندي و پژمردگي – خشكي قسمتهاي هوايي و برگها – قهوه اي شدن بافتهاي چوبي قاعده ساقه و ريشه .

 

فوزاريوم گوجه فرنگي
عامل بيماري:
قارچ Fusarium bulbigenum. ميكروكنيديهاي تك سلولي – ماكروكنيدي با ديواره عرضي – داراي كلاميدوسپور – شرايط مناسب براي رشد: دماي 28 درجه، افزايش اسيديته خاك، كمبود پتاسيم.
علايم بيماري:
بيماري آوندي در مرحله رشد گياه – تغيير رنگ و پژمردگي و خشكي در برگ و قطع دمبرگ – قهوه اي شدن ساقه آوندي – بهم زدن توازن آبي گياه با توليد سم ليكوماراسمين. 

 

 

سپتوريوز گوجه فرنگي
عامل بيماري:
قارچ Septoria lycoper. كنيديهاي نخي و بيرنگ با ديواره عرضي كه از منفذ انتهايي پيكنيديوم خارج مي شوند – نفوذ قارچ از روزنه هاي هوايي گياه – دوره كمون 2 هفته – شرايط بهينه: دماي 25 درجه و رطوبت بالا.
علايم بيماري:

لكه هاي نكروتيك بزرگ و نا منظم دايره اي در برگ با مركزي خاكستري و حاشيه سياه -  لكه هاي كوچك و يكنواخت تيره – خشكي و ريزش برگها.

 


+ نوشته شده در  دوشنبه یکم آذر 1389ساعت 8:36  توسط مهندس غلامرضایی | 
 
صفحه نخست
پست الکترونیک
آرشیو
عناوین مطالب وبلاگ
درباره وبلاگ
تبادل اطلاعات در زمینه های کشاورزی و... با کاربران محترم و به اشتراک گذاشتن
مقالات علمی و کلیه اطلاعات مربوط به علم کشاورزی

نوشته های پیشین
فروردین 1392
دی 1391
مهر 1391
اسفند 1389
بهمن 1389
دی 1389
آذر 1389
آبان 1389
پیوندها
انجمن فنی مهندسی آینده سازان خودرو
وزارت جهاد کشاورزی
سازمان جهاد كشاورزي استان تهران
پرتال سازمان جهاد كشاورزی استان اصفهان
 

 RSS

POWERED BY
BLOGFA.COM